top of page
Search

Par smaidīgiem latviešiem! Efektīga praktiskā psiholoģija.

Sākotnēji var šķist dīvains aicinājums, tomēr ļoti vērtīgs, īpaši šobrīd.

Smaids, kaut arī mākslīgi radīts būtiski uzlabo mūsu iekšējo stāvokli.


Latvijas iedzīvotāji ir slaveni ar drūmām sejas izteiksmēm, kas tūristos rada neizpratni, vai tik nav kāda sēru diena, vai nelaime notikusi.

Šīs drūmās sejas tiek pārnestas arī uz cilvēka ikdienas noskaņojumu. Smaids cilvēku padara daudzkārt veiksmīgāku visās dzīves jomās.

Smaidīgs cilvēks ir fiziski pievilcīgāks. Smaidīgs cilvēks rada par sevi patīkamāku iespaidu. Šķiet, ka viņš ir draudzīgāks, atvērtāks, veiksmīgāks, veselīgāks, enerģiskāks. Rezultātā smaidošam cilvēkam ir vairāk draugu, labākas attiecības ar apkārtējiem, viņam vairāk uzticas, labākas darba iespējas u.t.t. Tas viss kopsummā pozitīvi ietekmē fizisko un psiholoģisko veselību.

Mēs zinām, ka smaids mums rodas no pozitīvām emocijām. Tomēr pamēģiniet praktizēt piespiedu smaidīšanu un Jūs sapratīsiet, ka tas darbojas arī pretējā virzienā.

Smaids kaut bez iemesla rada labu garastāvokli , pozitīvas emocijas, priecīgu noskaņojumu ar visām augstāk aprakstītām pozitīvām blakus parādībām.

Smaids rada, lielisku pašsajūtu ne tikai tevī, bet arī apkārtējos cilvēkos un ģenerē jaunus, skaistus notikumus dzīvē.

Mācieties smaidīt paši, māciet savus bērnus, draugus, tuviniekus.

Praktizējiet apzinātu, piespiedu smaidīšanu. Ja kautrējaties publiski, tad sākumā praktizējiet vienatnē mājās.

Pamēģiniet veikt šādu eksperimentu: Ir gandrīz neiespējami ar taisniem pleciem, paceltu zodu un smaidu sejā izjust negatīvas emocijas. Tāpat ir ļoti grūti ar saliektu muguru, nodurtu galvu un dusmās savilktu seju izjust prieku. Tieši tik vienkārši!!!

Smaids ir lipīgs. Kad sāku smaidīt ejot pa Rīgas ielām, arī pretim nākošie smaidīja man, tas radīja vēl priecīgāku noskaņojumu visai atlikušajai dienai.

Iemācoties smaidīt, iespējami bieži, arī vienatnē, varu garantēt jūsu dzīves kvalitātes uzlabošanos.

Ar laiku, kad būsiet apguvis smaidīt kaut vai piespiedu kārtā, Jūs viegli iemācīsieties smaidīt patiesi no sirds.

Norūpējusies seja un noskaņa nemaina neko, tā tikai nozog Tavu prieku. Mūsu spēkos ir mainīt visas Latvijas emocionālo stāvokli. Smaidam!

/Jānis Zariņš, 20 gadu pieredze smaidīšanā :) /

Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page