top of page
Search

Masāžu apraksts Indijas okeāna krastā.

Katru dienu mums būs divas procedūras, 10 dienu garumā, mājā, okeāna krastā.


Te izskaidrošu kādi ir ieguvumi no šīm procedūrām.


Marmu masāža


Ājurvēda, šī senā medicīnas sistēma ir attīstījusi zinātni par MARMĀM, vitāli svarīgiem ķermeņa punktiem un NADI, dzīvības spēka kanāliem. Šo dzīvības spēku ājurvēdā sauc par PRĀNU. Sanskritā tas nozīmē primāro enerģiju vai dzīvības spēka enerģiju.


Marma punktus var izmantot īpaši slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai vai kopumā veselības un ilgmūžības veicināšanai. Ja manipulē ar šiem punktiem, tie var mainīt gan ķermeņa organiskās funkcijas, gan strukturālos apstākļus.


Pareizi izmantojot marmas, visu mūsu fizisko un garīgo enerģiju var apzināti palielināt, samazināt, vai novirzīt pārveidojošā veidā.

Manipulējot ar marmu, Prānu var novirzīt, lai novērstu aizsprostojumus, uzlabotu enerģijas plūsmu, vai izmantotu slēptās enerģijas rezerves un izveidotu savienojumus ar lielākajiem dzīvības un dabas spēkiem.


Marmas palīdz uzturēt mūsu imūnsistēmu.

Šī masāža stimulē orgānu darbību un uzlabo to funkciju. Masējot orgānus var atbrīvoties no negatīvām emocijām un novērst zemapziņas, aizsprostojumus, piemēram, atkarības.


Marmu terapiju izmanto kopā ar vispārējo ķermeņa masāžu ( Abjangu). Masāžas laikā izmanto ājurvēdiskās eļļas Dhanvantari vai Mahanaraja thailam. Šīs eļļas ir spēcīgs vitamīnu un minerālvielu avots, kurš iedarbojas iemasējot dziļi audos un piesūcina ķermeni no iekšpuses. Pēc Marmu masāžas kursa, cilvēks jūtas energiskāks, mazinās locītavu sāpes, saspringums, stress, uzlabojas miega kvalitāte un koncentrēšanās spējas.


Šī masāža klasiski ir iekļauta Pančakarmā.


Kur atrodas marmas punkti?


Ir 108 marmas punkti — 107 fiziskajā ķermenī un viens prātā. Fiziski marmas punkti atrodas vietās, kur satiekas cīpslas, kauli, muskuļi, locītavas, vēnas, nervi un citi audi.


Marma terapija darbojas, lai notīrītu stagnāciju dzīvībai svarīgajos enerģijas punktos un tādējādi palielinātu vitalitāti attiecīgajās ķermeņa daļās.


Ieguvumi no marmu masāžas:

Pastiprina imunitāti

Attīra emocionālos aizsprostojumus

Paaugstina enerģijas līmeni

Nodrošina sāpju mazināšanu

Uzlabo gremošanu, asimilāciju un izvadīšanu

Veicina dziļu, atjaunojošu miegu

Palielina cirkulāciju ādā

Pastiprina radošumu

Atbrīvo no traumām

Paplašina intuīciju

Veicina dziļa miera pieredzi

Stiprina iekšējos orgānus

Līdzsvaro došas ( Vatta, Pitta, Kapha)

Palēnina novecošanas procesu


Širodhāra, galvas masāža



Kas ir Širodhāra galvas masāža?


Širodhāra ir tradicionāla ājurvēdas dziedināšanas metode, kas tiek izmantota kopš seniem laikiem, lai prātu, ķermeni un dvēseli sakārtotu harmoniskā līmenī. Šī terapija tiek dēvēta par vienu no attīrošākajām un atjaunojošākajām procedūrām, un tā ir veidota tā, lai tā ne tikai izvadītu no organisma kaitīgos AMA toksīnus, bet arī mazinātu stresu , atbrīvotos no garīgā noguruma un ārstētu virkni traucējumu.


Termins "Širodhāra" cēlies no diviem sanskrita vārdiem, kur "Shiro" nozīmē "galva" un "dhara" nozīmē "kaut ko ieliet vai apkaisīt", kopā tas nozīmē siltu, augu ajūrvēdas eļļu pilināšanu vai uzliešanu uz pieres no noteikta augstuma, noteiktu laika periodu, nepārtrauktā plūsmā, ļaujot eļļai plūst cauri galvas ādai un ieplūst matos.

Masāža darbojas ne tikai uz ārējo virsmu un palīdz mazināt muskuļu sāpes un stresu, bet arī, Širodhāra iedarbojas uz dziļākiem nervu sistēmas slāņiem.


Neatkarīgi no tā, vai tā ir atmirušo ādas šūnu pīlings, limfas šķidruma transportēšana, stresa mazināšana, muskuļu sasprindzinājuma likvidēšana, disbalensēto došu līdzsvarošana, vai toksīnu izvadīšana, šis dievišķais process paveic visu. Tas pat uzlabo centrālās nervu sistēmas darbību, ārstē tādas slimības kā trauksmi, depresiju un garīgu nogurumu.


Kā darbojas Širodhara?


Eļļu vai citu šķidrumu infūzija, uzlejot to uz galvas un galvas ādas, rada nomierinošu sajūtu galvas muskuļos, kas savukārt caur pieres virspusējiem perifērajiem nerviem nonāk smadzenēs. Nomierinot hipotalāmu, tas regulē hipofīzes darbību un ārstē tādus apstākļus kā bezmiegs. Širodhāra arī stimulē dažādus svarīgus punktus ap galvu un uzlabo asinsriti. Šim procesam izmantotās siltās, augu eļļas uzlabo asinsriti smadzenēs.


Masāža pazemina paaugstinātu serotonīna līmeni, kas stabilizē mūsu garastāvokli, labsajūtu un laimi. Širodhāra samazina stresa hormonu, piemēram, adrenalīna un noradrenalīna, līmeni. Tādejādi atslābina prātu, palīdz mazināt stresu un spriedzi. Tas palīdz mazināt dažāda veida psihosomatiskās kaites.


Šī masāža un izmantotās eļļas palīdz ārstēt daudzas veselības problēmas, tostarp neiroloģiskus traucējumus, atmiņas zudumu, bezmiegu, acu slimības, alerģisku rinītu, sinusītu , matu nosirmošanu , dzirdes bojājumus, troksni ausīs, Menjēra slimību un noteikta veida ādas slimības, piemēram, psoriāzes.


Kāpēc Širodhāras eļļa tiek lieta uz pieres?


Dažādu augu maisījumu eļļa tiek lieta uz pieres un galvas, jo šī ir vienīgā ķermeņa daļa, kurā ir daudz jutīgu nervu galu vai svarīgu punktu, kas ir tieši saistīti ar smadzenēm. Saskaņā ar vairākiem garīgiem tekstiem pieres centrs ir “trešā acs”, kas caur vairākiem asinsvadiem un kapilāriem ir savienota ar čiekurveidīgo dziedzeri.


Jogas tradīcija šo trešo aci dēvē par "Agnja čakru". Koncentrēšanās uz Agnja čakru meditācijas laikā ar aizvērtām acīm noved pie psihosomatiskas harmonijas. Eļļai pilot uz agnja čakras, tā rada meditācijai līdzīgu efektu, kas ir prāta klusuma sekas, kas izraisa adaptīvu reakciju uz bazālo stresu. Eļļa iekļūst nervu sistēmā pēc pieres un galvas ādas apskalošanas. Visa procedūra dod prātam un ķermenim iespēju izjust dziļas atpūtas stāvokli, līdzīgu stāvoklim, ko cilvēks sasniedz pēc meditācijas.


Vispārīgie ieguvumi no Širodhāras.


*atbrīvo no stresa

*uzlabo miega kvalitāti

*mazina trauksmi

*nomierina Vatta došu

*mazina galvas sāpes un migrēnas

*uzlabo redzi

*palīdz pret depresiju

*palīdz ārstēt hipertensiju

* uzlabo kognitīvās spējas



Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page