top of page
Search

Maskas

Sveicināts, Jāni! Kā Tev klājas šajā stresainajā laikā? Kādas ir Tavas domas par sejas un deguna aizsega lietošanu? Visur pieprasa maskas lietot. Savādi, bet maskas lieto budēļos ejot, karnevāla?! Man ir grūti šo saprast, esmu kategoriski pret šo "iestudējumu" ...

Saņemu tādu un līdzīgus jautājumus.

Pats fakts, ka šādi jautājumi tiek uzdoti man, ir nepārprotams signāls, ka medicīnai, valsts varai, profesionāļiem uzticēties nevaram. Tas protams, ir skumji, bet patiesi.


Informācija, ka konkrētais vīruss ir mākslīgi radīts, apzināti izplatīts ir ne tikai no oficiālām amatpersonām, valstu specdienestiem, virusologiem, arī man personīgi visi zināmie gaišredzīgie cilvēki (apmēram 20) apliecina šo informāciju.


Valstu vadības pieņem apzinātus lēmumus par kara darbībām, kas ir masveida slepkavības ar mērķi iegūt svešus resursus gadu simtiem bez pārtraukuma.


Jūs domājat, ka šie ir tie cilvēki, kuri par jums rūpēsies un domās par jūsu individuālo labklājību, jebkurā tās izpausmē? Jūs nopietni tam ticat? Cilvēki, kuri slepkavo citus (svešām rokām, ne savām), kaut sekundi domās par jums?

Sākumā rada un palaiž vīrusu, lai noindētu, pēc tam rūpējas ar maskām, lai es izdzīvotu? Izklausās pārāk loģiski.


Tas tā globāli, pārdomām.


Savukārt par maskām.

Uzskatu, ka katrs rūpējas pats par savu veselību. Attiecīgi katrs priekš sevis izlemj kas viņam ir labāk. Neviens, nekad cits par mums nav domājis un nedomās. Uzņemamies atbildību par sevi paši.


Tikai tu pats zini savu veselības stāvokli. Vienam maska var kaitēt, citam tā ir glābiņš.

Konkrēti šajā mirklī, es uzskatu, ka man maska nav laba. Jo nevēlos elpot savu izelpu, nevēlos elpot maskas mikrodaļiņas, nevēlos samazināt skābekļa pieplūdi savam organismam.


Neesmu pārbaudījis, bet iespējams man ir antivielas, jo kaut ko pretīgu esmu pārslimojis gandrīz pirms gada, ar šī vīrusa simptomiem.


Konkrēti šobrīd esmu vesels, attiecīgi neesmu citiem bīstams.

Tiem, kuriem ir bailes no cilvēka bez maskas, var uzvilkt sev vēl vienu, tādejādi nodrošinot starp mani un sevi divu masku distanci.


Vienlaicīgi pilnībā atbalstu masku lietošanu. Ir neskaitāmi cilvēku kuriem tas ir risinājums. Piemēram, riska grupas, vai tie kuriem ir slimību simptomi un tomēr ir nepieciešamība iziet ārā no mājas.


Informācija uz masku iepakojuma: "Šis produkts nav respirators un nedod nekādu aizsardzību pret korona 19 un citiem vīrusiem".


Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page