top of page
Search

Jauna, vērtīga audio un e-grāmata latviski.

Updated: Nov 30, 2023

Jūs jautājat, kādas grāmatas iesaku.


Neduālisms /Advaita, visa nedalīta vienotība/ ir tas uz ko patīk virzīties.

Soli vēl aiz izcilās grāmatas "Vasištas joga", ir nākamais, pēdējais, pirms klusuma - "Aštavakra Gīta".


Tagad šīs galējās zināšanas ir pieejamas latviski.


Ir gan audiogrāmata visiem bezmaksas, gan rakstiska e-grāmata par ziedojumu. Abas ir šeit: https://ko-fi.com/s/22998d8ea0


Izteikt pateicību par šo un citiem maniem darbiem ar brīvi izvēlētu ziedojumu /jebkuras bankas karte un paypal/ var šeit: https://ko-fi.com/janiszarins


Priekšvārds.


Kad visas mācības pateikušas to, kas tām sakāms, seko Aštavakra Gīta, pēc kuras nekas vairāk nav piebilstams. Aštavakra runā par visaugstāko patiesību. Tā palīdz atmest visus maldīgos uzskatus un jēdzienus, kurus radījušas dažādas grāmatas, cilvēki un sabiedrība.


18.50. „Iekšējā brīvība ved uz laimi. Iekšējā brīvība ved uz Augstāko. Iekšējā brīvība ved uz mieru. Iekšējā brīvība noved pie pārpasaulīga stāvokļa.”


Spožākais Advaitas (nedualitātes) darbs.


Aštavakra Gīta ir dialogs starp divpadspit gadus jauno viedo Aštavakru un karali Džanaku par Augstāko patiesību. Par mūsu īsto, mūžīgo dabu ārpus prāta konstruētiem limitiem. Tā ir visneatkārtojamākā saruna, kāda vien bijusi uz šīs Zemes.


Pirmās vēsturiskās liecības par Aštavakra Gītu ir datētas ar 4. – 5. gadsimtu pirms mūsu ēras. Tekstu īstais senums ir lielāks. Autors šīm gadu tūkstošiem senajām un joprojām aktuālajām zināšanām nav noteikts. Daži eksperti apgalvo, ka notikumi ir 20 000 gadus seni.


Šī grāmata paredzēta pieredzējušiem pašizziņas meklētājiem, kuri ir sasnieguši dziļus meditatīvus stāvokļus, vai vismaz nedaudz „pieskārušies” tīras apziņas stāvoklim ārpus domām.


Šī grāmata ir lielisks palīgs apcerei, meditācijai, jo katrs tās teikums ir Augstākā vieduma piepildīts. To ir vērts rūpīgi apdomāt, iedziļināties, saplūst ar to, kļūt par to. Grāmatas īpašais spēks un jauda ir tajā, ka pietiekami nobriedis prāts, vēlreiz un vēlreiz pārlasot šo tekstu, var pieredzēt te sniegto patiesību.


Karalis Džanaka bija vieds un gaišredzīgs valdnieks pašreizējās Tibetas teritorijā. Viņš bija uzaicinājis pie sevis visviedākos cilvēkus, lai viņi dalītos savās zināšanās. Pie viņa nāca visskolotākie vīri, tomēr divpadsmitgadīgais no dzimšanas apgaismotais Aštavakra savā viedumā pārspēja visus un kļuva par gudrā karaļa Skolotāju. Norādot karalim uz augstākajām zinībām, Džanaka momentā tās uztvēra un pieredzēja caur sevi, sasniedzot atbrīvi, kurā izzūd jautājumi, atbildes, pieredzes, vārdi.


Šis latviskais tulkojums nav burtisks tulkojums no Sanskrita oriģinālā teksta, kurš būtu ļoti sarežģīti uztverams. Šis ir mēģinājums no vairākām angļu un krievu valodas grāmatu versijām nodot laviešu valodā dialoga idejisko būtību. Ja interesē turpināt šī dialoga izpēti, tad dažādās valodās ir pieejami daudz grāmatas varianti, ko iepazīt.


Audiogrāmata pieejama te:


Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page