top of page
Search

Pasaules brīnums


Rotāts ar dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem, baltā marmora šedevrs.

Taj Mahal ir grandioza skaistuma būve, kura ir mītiem un noslēpumiem bagāta.

Pirmo reizi tur biju pirms 14 gadiem un mana elpa aizrāvās, stundām varēju pētīt smalkās marmorā kaltās nianses. Ēka ir kā gigantiska, perfekti nostrādāta rotaslieta.

Taj Mahal ir milzīgas valdnieka mīlestības apliecinājums sievai, jo taisīts kā viņas pēcnāves atdusas vieta, kura mira laižot pasaulē viņu 14 bērnu.

Pārvēršot mūsdienu vērtībā būvniecības izmaksas bijušas ap vienu miljardu ASV dolāru. Būvniecības procesā piedalījās 20 000 mākslinieku.

Neoficiāli tiek uzskatīts, ka tas patiesībā ir pārbūvēts sens Hindu teplis. Dažādi iekarotāji, vai nu iznīcināja senos Hindu tempļus, vai pārveidoja tos savām nepieciešamībām.

Kopējā 17 hektāru platībā, svētās Jamūnas upes krastos izvietotā teritorijā atrodas arī citas ēkas, kā piemēram mošeja u.c. Neapšaubāmi arī pats dārzs ir skaists un tajā pastaigājas stirnas, lidinās eksotiski putni.

Veidojot visu kompleksu ir radīta rotaļa ar cilvēka prātu, jo dažādos atrašanās punktos un laikos var novērot optiskās ilūzijas.

Taj Mahal ir atzīts par vienu no 7 pasaules brīnumiem, to gadā apmeklē ap 8 miljonu redzēt gribētāju, tai skaitā mūsdienu slavenības, Amazon dibinātājs Jeff Bezos(pasaule turīgākais cilvēks), Anglijas princis Williams ar Kate Middlton...

p.s. Arī Tev tur ir iespēja būt, ja pievienosies ceļojumā uz Indiju no 7.-27. maijam. Informācija šeit



Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page