top of page
Search

Ēd, kā radītājs!


Daudzu cilvēku prātus nodarbina jautājums par “pareizu” ēšanu. Šajā jomā ir daudz dažādu teoriju un tās mēdz viena otru izslēgt, līdz ar to radot apjukumu, kā tad īsti ir?

Protams, cilvēki ir dažādi, līdz ar to kas vienam nāk par labu citam var kaitēt. Domājot par to, kas ir labs ēdiens ir daži pašsaprotami norādījumi pie kuriem pieturēties. Piemēram, jo ēdiens ir svaigāks jo labāks veselībai u.t.m.l.

Būtu labi zināt, kādas vielas organismam pietrūkst un censties ar tām nodrošināt savu ķermeni. Gandrīz visi cilvēki intuitīvi jūt, kas organismam ir nepieciešams, tāpēc vajadzētu savām sajūtām uzticēties, vienlaicīgi arī domājot par produktu kvalitāti un izcelsmi.

Es šodien vēlētos izcelt cita veida informāciju saistībā ar ēdienu.

  1. Attieksme.

Visam ko mēs dzīvē darām, vērtība rodas tā iespaidā, kādas emocijas un domas mēs piešķiram konkrētajai darbībai. Es rekomendēju ēdienu gatavot ar labām domām. Ar pateicību par produktiem – izejvielām. Gatavot ar prieku, izjust prieku par iespēju iepriecināt sevi un citus ar ēdienu. Jo, mēs šādā veidā spējam ietekmēt citu cilvēku fizisko un garīgo veselību. Piepildiet ēdienu ar savu mīlestību. Piepildiet to ar domām par to cik garu ceļu katra izejviela ir mērojusi no iestādīšanas brīža, līdz galdam. Izsakiet pateicību visiem tiem cilvēkiem, kuri ir ieguldījuši darbu, lai Jūs varētu šodien šo ēdienu lietot. Pasakiet paldies dabai par tās ieguldījumu. Izskatiet prātā visas neskaitāmās dabas un cilvēku darbības, kuras ir nodrošinājušas to, ka Jums ir iespēja baudīt šo ēdienu. Ja esiet ticīgs cilvēks, tad variet noskaitīt lūgšanu.

Jebkurš ēdiens ir jāuzņem sevī ar prieku. Radiet sev patīkamu noskaņu. Centieties ēšanu pārvērst par rituālu, centieties neēst skrienot, vai pie stūres. Ēdiet kopā ar sev patīkamiem cilvēkiem. Ēdiet sveču gaismā pat, ja ir diena. Cienājiet citus cilvēkus ar pagatavoto (ciemiņus, viesus, klientus, kolēģus, draugus).

Izgaršojiet ēdienu. Ēdiet nesteidzoties. Tas ir gan veselīgi, gan arī interesanti. Izjūtiet visas ēdiena nianses, visas sastāvdaļas. Atkārtoti ēdot piedomājiet pie ēdiena garā, darbietilpīgā ceļa līdz Jūsu galdam.

Jūs ar savām domām variet pārvērst ēdienu.

Izpildot augstāk aprakstīto - ēdiens Jūsu pašu acīs būs kļuvis daudzkārt labāks, bet ja vēl iedomāsieties, kā tas uzlabo Jūsu veselību, tam būs vēl lielāka vērtība. Ja iedomāsieties, kuras savas personības, prāta, fiziskās vai citas kvalitātes Jūs uzņemat kopā ar ēdienu, tad šādā veidā tas kļūs arī par Jūsu personības izaugsmes ēdienu, vai zālēm, lai izdziedinātos, ja tas ir nepieciešams. Jūs ar savām domām varat ēdienam piešķirt nomierinošu efektu, vai pretēji- vizualizēt, kā Jūs uzņemat daudz spēka un enerģijas. Pat, ja Jums gadās ēst ēdienu, kuru uzskatāt, organismam par sliktu esam, bet tomēr to ļoti gribās, mēģiniet ignorēt sastāva trūkumus, priecājieties par tā garšu un par visām labajām īpašībām kuras tas Jums sniedz, emocionāli, vai kādā citā veidā.

2. Skābs, sārmains-PH līmenis.

Runājot par dažāda veida ēšanas paradumiem un diētām man patiktu izcelt “PH diētu”. Tas ir tas, kam es tiešām saskatu jēgu un rekomendētu pievērst uzmanību. Jūs internetā paši varat atrast visu iespējamo informāciju par šo diētu un to, kā noteikt savu organisma vidējo PH līmeni. No savas puses varu tikai piebilst, ka tas atbilst arī manam redzējumam - pārāk skāba (bieži sastopama) un pārāk sārmaina(retāk sastopama) vide organismā izraisa dažādas slimības. Lai samazinātu organismā skābo vidi, iesaku dzert sodu atšķaidītu ar ūdeni. Dzeramā soda tiešām cilvēku var pasargāt no vēža līdz ar to tās lietošana uzturā, var uzlabot onkoloģijas slimnieku veselības stāvokli, apturēt slimības attīstību un veicināt izveseļošanos. Fakts ir tāds, ka vēža slimniekiem organismā ir izteikti skāba vide. Līdz ar to mēs varam izsecināt, ka bieži vien, šo slimību provocē tieši šis aspekts. Papildus rekomendēju dzert ūdeni ar augstāku PH līmeni un citronūdeni.


Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page